De voordelen van klein te zijn... klein maar dapper, vnl. inzake fiscale voordelen
In dit seminarie wordt onderzocht van welke gunstmaatregelen een kleine onderneming in de inkomstenbelastingen kan genieten. In eerste instantie in het kader van de publicatieverplichtingen of met andere woorden kan ik mij beperken tot een pak minder publicatieverplichtingen (de helft !) of niet. Maar in tweede en misschien wel nog heel wat belangrijkere mate: kan ik genieten van meer dan 20 fiscale voordelen en zodoende duizenden euro’s aan belastinggeld besparen?
Een eerste vraag die zich hierbij opdringt is, ‘wanneer’ een onderneming in de betreffende wetgeving als "klein" wordt beschouwd. In dit kader komen enkele recente wetten aan bod die, in uitvoering van Europese regelgeving, de criteria hebben verhoogd die het WVV hanteert in de definitie van "kleine vennootschap" en de toepassing van die verhoogde criteria sneller uitwerking doen hebben. Bedenkingen inzake de overgang van groot naar klein komen ook aan bod. Ook recente rechtspraak die de fiscale aarde onder de (vele) optimalisatiemogelijkheden hard deed beven, komen aan bod. Welke optimalisaties zijn er dus nog om alsnog van dit voordelig systeem te kunnen genieten. Verder zullen we inwerkingtredingen van nieuwe, gunstigere, voorwaarden aan bod laten komen.
In een tweede deel van het seminarie wordt stilgestaan bij de fiscale gunstmaatregelen die verbonden zijn aan kleine ondernemingen. Komen onder meer aan bod: de investeringsaftrek (waarbij speciale aandacht gaat naar het hervormde regime dat van start gaat op 1 januari 2025), de aanleg van liquidatiereserves, de toepassing van de VVPRbis-regeling, de tax shelter voor startende ondernemingen, het verlaagd tarief Ven.B., de verhoogde kostenaftrek voor bepaalde kosten van digitalisering, de afschrijving van bijkomende kosten, de aftrek van overgedragen fiscale verliezen, de vermeerdering wegens onvoldoende voorafbetaling, de belastingverminderingen voor tax shelters bij startende ondernemingen of doorgroeiers enz….
24/156 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 23/09/2024 | 8301
24/156 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 23/09/2024 In winkelkar:24/156 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 23/09/2024
Het seminarie duurt 3,5 uur.
U heeft de keuze tussen:
- het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
- het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
- het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand).
Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:
- het ITAA (categorie A);
- het I.B.R.;
- het BIV;
- de Vlaamse Balies;
- de Nationale Kamer van Notarissen.
Brussel - Odisee

Stormstraat 2
1000 Brussel
België
Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.
Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:
- Parking Grote Markt, Grasmarkt 104, Brussel (inrit rechtover het Centraal Station)
- Parking Munt, Muntplein 25, Brussel
- Parking Schildknaap, Schildknaapstraat 15-17, Brussel
Real time
Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen.
On demand
Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip.
