U beschermt uw vastgoed toch ook?
Zowel particulieren als vennootschappen worden dagelijks geconfronteerd met risico's die zware financiële gevolgen kunnen hebben voor de onderneming en haar activiteiten. Zeker in een periode van economische instabiliteit kan het daarom van belang zijn om het vastgoedvermogen zoveel als mogelijk "risicovrij" te maken. Tijdens het seminarie wordt onderzocht op welke fiscaal-vriendelijke wijze u vastgoed kan afzonderen van het ondernemingsrisico. Daarbij kommen twee grote deelaspecten aan bod:
1. Standpunt van een particulier-ondernemer
- Kan het vastgoedvermogen van een particulier beschermd worden tegen het ondernemingsrisico door een vennootschap op te richten?
- Indien de particulier een vennootschap opricht, is het dan gelijk welke vennootschapsvorm hij kiest of dient hij rekening te houden met bijvoorbeeld zijn gezinssituatie?
- Kan het vestigen van een zakelijk recht een oplossing bieden?
2. Standpunten van de vennootschap
- Kan een uitbreng in natura soelaas brengen om een onroerend goed te beschermen tegen een ondernemingsrisico? Dienen er registratierechten betaald te worden bij deze transactie?
- Kan de vennootschap een onroerend goed verkopen aan één van de aandeelhouders? Zijn hieraan fiscale implicaties verbonden?
- Kan een verkoop van een onroerend goed aan een nieuw opgerichte vennootschap een oplossing bieden? Is een inbreng in een nieuw opgerichte vennootschap niet voordeliger?
- Biedt een (partiële) splitsing mogelijkheden om het vastgoedpatrimonium te beschermen?
Doelstelling van het seminarie is dat de deelnemers nieuwe horizonten en invalshoeken ontdekken waarvan ze achteraf in hun praktijk gebruik kunnen maken.
23/103 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 22/06/2023 | 7799
23/103 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 22/06/2023 In winkelkar:23/103 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 22/06/2023
Het seminarie duurt 3,5 uur.
U heeft de keuze tussen:
- het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
- het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
- het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand).
Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:
- het ITAA (categorie A);
- het I.B.R.;
- het BIV;
- de Vlaamse Balies;
- de Nationale Kamer van Notarissen.
Brussel - Odisee

Stormstraat 2
1000 Brussel
België
Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.
Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:
- Parking Grote Markt, Grasmarkt 104, Brussel (inrit rechtover het Centraal Station)
- Parking Munt, Muntplein 25, Brussel
- Parking Schildknaap, Schildknaapstraat 15-17, Brussel
Real time
Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen.
On demand
Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip.
